Driftsoverskudd på 15,3 millioner

Hans-Erik Holmgren2

Med nye eiere opplever Tratec Halvorsen sterk vekst. I fjor økte omsetningen med over 40 prosent.

– Vi har riktig fokus, og prioriterer det vi er best på. Det gir gode resultater, sier Frode Olsen, administrerende direktør i Tratec Halvorsen AS, om snuoperasjonen.

75 ansatte mistet jobben, da hjørnesteinsbedriften i Kvinesdal måtte stenge dørene i mars 2018. Konkursen skyldtes i hovedsak likviditetsproblemer, som følge av at en stor kunde ikke hadde betalt for seg.

Omsatte for 89 millioner

Men konkursboet ble raskt kjøpt opp og snart var driften i gang igjen i verkstedet på Øyesletta. Det nye selskapet tok navnet Tratec Halvorsen AS, og eies av Tratec AS og Tratec Industrier med 80 prosent og Frode Olsen med 20 prosent.

I fjor omsatte Tratec Halvorsen AS for 89 millioner kroner. Det er opp 25,8 millioner fra året før. Bedriften har 46 ansatte og et tett samarbeid med de fem søsterselskapene i Tratec-gruppen – som totalt har 350 medarbeidere og en samlet årlig omsetning på rundt 650 millioner kroner.

– Langsiktighet og trygghet

– Vi er en del av en solid, lokal gruppe som er opptatt av langsiktighet og trygghet, sier Olsen.

Tratec Halvorsen produserer alle typer kjeler, trykkbeholdere og systemer for vannvarmegjenvinning og vannbehandling. Teknologien brukes offshore og på land. Blant de viktigste kundene er Equinor, Aker BP og ConocoPhillips.

 

Firkanttanken klar til testing

Den første av de seks tankene til den nye Hugin A-plattformen står snart ferdig i verkstedet.

Bytter eksoskanaler og renoverer trykktanker på Jotun FPSO

I to år har Tratec Halvorsen installert nye eksoskanaler og oppgradert trykktanker på produksjonsskipet Jotun FPSO.