– En fremoverlent og viktig bedrift

IMG_7313

Formannskapet i Kvinesdal kommune med ordfører Per Sverre Kvinlaug i spissen kom på bedriftsbesøk, og lot seg imponere.

Tekst: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Tratec Halvorsen er en fremoverlent og viktig bedrift for Kvinesdal. For det nye formannskapet, som også fungerer som kommunens næringsutvalg, er det nødvendig å få innblikk i det som skjer i våre største bedrifter, sier Kvinlaug.

Delegasjonen ble tatt imot av administrerende direktør Frode Olsen. Han ga først en grundig presentasjon av bedriftens virksomhet, før han tok med seg politikere inn i verkstedet – der det for tiden er full aktivitet.

– SOM EN AV hjørnesteinsbedriftene i kommunen, er det viktig å ha en god dialog med de som styrer politisk. Under besøket fikk vi vist frem både det vi driver med og visjonene vi har for fremtiden, sier Olsen.

Han ga også tydelig beskjed om hvilke utfordringer bedriften står overfor – både lokale, nasjonale og internasjonale. Og Kvinlaug synes det var nyttig å få vite hvor skoen trykker.

– TRATEC HALVORSENS ledelse er blant annet opptatt av å få på plass ny firefeltsvei mellom Stavanger og Kristiansand – og det er som kjent noe vi jobber hardt for. I tillegg snakket vi om hvordan vi i det offentlige kan bidra når det kommer til kompetanseutvikling, sier Kvinlaug, som var imponert over det han fikk se i verkstedet på Øyestranda.

– Spesielt den nye robotsveisemaskinen er veldig spennende. Det er tydelig at Tratec Halvorsen er tett på markedet og dyktige i det de drives med, sier ordføreren.

Video er ikke spesifisert. Velg en å vise.

Tre nye lærlinger klare for Tratec Halvorsen

To av de tre lærlingene som starter i august, vil bli sveisere. – Som å vinne i lotto, sier John Vester Nielsen, som er sjef i verkstedet.

Det jobbes for fullt på coalesceren

Den 18,5 meter lange coalesceren som bygges i verkstedet tar form.