– Må kunne det meste

JOBB geir agnar tesaker2

Når Geir Agnar Tesaker (63) prefabrikkerer rør, så storkoser han seg på verkstedet.

– Det er drømmejobben min. Jeg liker sveising med TIG. Sånt finarbeid er både mer utfordrende og rensligere å holde på med, sier Tesaker.

Da han først ble ansatt i bedriften, holdt den til på hjemstedet hans – Sira.

– Det begynner å bli en stund siden. Jeg har nok vært her i over 30 år totalt, men ikke sammenhengende. En stund jobbet jeg i Egersund for det som i dag heter Aker Solutions, forteller Tesaker.

Varmt verksted

Han skryter av arbeidsplassen sin. Ikke bare fordi miljøet ved Tratec Halvorsen er godt, lønna bra og oppgavene varierte.

– Jeg liker at det er godt og varmt inne på verkstedet. Slik var det ikke da vi holdt til på Angholmen. Men her på Øyesletta får vi fjernvarme fra Eramet, smelteverket som holder til rett ved siden av. Det bidrar til økt trivsel, sier Tesaker, som også trekker frem kort vei til jobb som et klart pluss.

Allsidig arbeid

Sirabuen har fagbrev som rørlegger, men arbeider med mye mer enn rør.

– Jobber du for Tratec Halvorsen, må du kunne det meste. Er du ikke allsidig fra før, så blir du det ved å arbeide her. Du får prøvd deg på alle mulige måter, og det liker jeg, sier Tesaker.

Han forteller at de ansatte i verkstedet også tas med den kreative prosessen.

Elsker bobil

– Jeg husker at vi produserte noen lukeløftere for en tid tilbake. Da ble vi involvert i produktutviklingen, sier Tesaker, som regner med å avslutte yrkeskarrieren hos Tratec Halvorsen om ikke altfor lenge.

– Jeg regner med å ha halvannet år igjen før jeg pensjonerer meg, sier 63-åringen.

– Hva skal du gjøre da?

– Være sammen med familien. Har jo fem barn og sju barnebarn. Og så er jeg veldig interessert i gamle biler. De siste årene har jeg dessuten fartet mye rundt i bobil sammen med kjæresten. Det er helt fantastisk, smiler Tesaker.

Ny prosjektleder liker seg på to hjul

Han var lei av å pendle fra Kvinesdal. Nå har Øystein Øvrebø funnet drømmejobben fem minutters kjøring fra der han bor.

Prosjektleder og maratonmann

Tore Tjørnhom byttet ut jobb som vannansvarlig i Kvinesdal kommune med prosjektlederstilling hos Tratec Halvorsen.