– Mye frihet og mye ansvar

Kjell Vidar Netland

Han er yngstemann i Tratec Halvorsens administrasjon. Kjell Vidar Netland (37) bekler likevel en viktig funksjon i selskapet.

– Fremtiden ser veldig bra ut. Vi har fått inn stabile eiere med industriell bakgrunn, og identifisert en rekke prosjekter som vi ønsker å være med på. Dessuten har vi begynt å se på nye markeder, sier Netland, som leder trykkpåkjent utstyr i Tratec Halvorsen.

Han angrer ikke på at han i 2012 sa opp jobben hos National Oilwell i Stavanger og flyttet hjem til Flekkefjord med familien.

– Jeg liker utfordringer, og det får jeg her. Arbeidsoppgavene er varierte, og jeg har mye frihet og mye ansvar – på godt og vondt, sier Netland.

Rutinerte arbeidskamerater

Han skryter også av arbeidsmiljøet, og fagkompetansen på huset som oser av erfaring.

– Jeg er jo den yngste her. Men mange av kollegene mine har vært her lenge. Det i seg selv viser jo at folk trives og jobber godt sammen, sier Netland, som er utdannet innenfor økonomi og ledelse.

– Det er vel snart det eneste jeg ikke har jobbet med, smiler Netland.

– Hva består arbeidsdagen av da?

– Det blir mange kundemøter, og noe reising. Så snakker jeg med leverandører, og forbereder, lager og sender ut tilbud. Jeg leder også enkelte prosjekter. Så det er nok å henge fingrene i, forteller Netland.

Trener to fotballag

Det siste året har han jobbet mye med salg et nytt system for vannvarmegjenvinning, såkalt WasteHeater Recovery Unit. Fire enheter vil bli skipet ut til Nordsjøen de neste månedene.

– Dette er et grønt produkt, som gjør det mulig å gjenvinne eksosen på plattformene og utnytte energien, forteller Netland, som ikke bare har det travelt på jobb.

Firebarnsfaren er ivrig jeger, og følger opp barna på fotballen.

– Jeg er trener for to lag, og samboeren trener ett. Så må jeg jo også se noen kamper på TV, for å holde meg litt oppdatert. Det blir mye fotball. Men det jo veldig moro da, sier Netland og ler.

Tegner og prosjekterer

Runar Eriksen (24) ser en trygg, interessant og lang fremtid som ansatt i Tratec Halvorsen.

Med røntgen og ultralyd på verkstedet

– Det beste med å jobbe i Tratec Halvorsen er det gode miljøet og de allsidige arbeidsoppgavene.