Imponerte ordførere på besøk

IMG_3920 (1)

– Tratec Halvorsen er et spennende selskap og en stor arbeidsplass i Kvinesdal. For oss er det veldig nyttig å bli bedre kjent med bedriften.

Det sier Kvinesdals ordfører Per Sverre Kvinlaug. Tirsdag 25. oktober tok han, de fem ordførerkollegene fra Lister og daglig leder i Listersamarbeidet turen til Øyesletta og Tratec Halvorsen.

– Ordførerne treffes fast en gang måneden, og da legger vi gjerne inn et bedriftsbesøk i den kommunen hvor vi har møte. Denne gangen var vi i Kvinesdal og det var derfor naturlig å avlegge Tratec Halvorsen en visitt, sier Kvinlaug.

ORDFØRERNE fikk et innblikk i selskapets produkter og produksjon av daglig leder i Tratec Halvorsen, Frode Olsen. Han redegjorde også for hvilken strategi og hvilke investeringsplaner som trengs for å kunne bli enda mer konkurransedyktig trykk- og temperaturpåkjente produkter.

Andre temaer under besøket var rekruttering og havvind.

– Det er viktig for oss politikerne å vite hvor skoen trykker for bedriftene når det gjelder rekruttering av personell, slik at vi kan bidra med riktige tiltak. Klarer vi å binde sammen regionen og ta tak i våre felles utfordringer, blir vi sterkere sammen, sier Kvinlaug.

SOM KJENT ønsker Listerregionen å bli Norges nye havvindhovedstad. Kvinlaug mener Tratec Halvorsens erfaringer opp mot oljerelatert næring kan være nyttig i denne satsingen.

– Selskapet kan mye om det å jobbe i felt, og har dessuten enorm kompetanse på trykktanker, sier Kvinlaug.

Bjørn Helleren, leder salg, service og ettermarked i Tratec Halvorsen, tok imot ordførerdelegasjonen sammen med daglig leder Frode Olsen.

– Det er fint å kunne informere de politiske lederne i regionen om hva vi trenger av personell, slik at de kan tilrettelegge på best mulig måte, sier Helleren, som også tok ordførerne med inn i verkstedet.

– JEG TROR DE ble imponert over jobben vi gjør med levetidsforlengelse av utstyr til offshoreindustrien, sier Helleren.

Lyngdal-ordfører Jan Kristensen bekreftet sin begeistring på en Facebook-innlegg der han skriver:

«En spennende bedrift med lang historie og høy kompetanse og kvalitet innen flere fagområder. Bedriften har en flott utvikling med gode resultater og lyse fremtidsutsikter.»

– Viktig å vise oss frem for skoleelevene

Førsteårselever fra Flekkefjord videregående skole fikk en grundig innføring i hvordan det er å være lærling hos Tratec Halvorsen.

Firkanttanken klar til testing

Den første av de seks tankene til den nye Hugin A-plattformen står snart ferdig i verkstedet.