Imponerte ordførere på besøk

IMG_3920 (1)

– Tratec Halvorsen er et spennende selskap og en stor arbeidsplass i Kvinesdal. For oss er det veldig nyttig å bli bedre kjent med bedriften.

Det sier Kvinesdals ordfører Per Sverre Kvinlaug. Tirsdag 25. oktober tok han, de fem ordførerkollegene fra Lister og daglig leder i Listersamarbeidet turen til Øyesletta og Tratec Halvorsen.

– Ordførerne treffes fast en gang måneden, og da legger vi gjerne inn et bedriftsbesøk i den kommunen hvor vi har møte. Denne gangen var vi i Kvinesdal og det var derfor naturlig å avlegge Tratec Halvorsen en visitt, sier Kvinlaug.

ORDFØRERNE fikk et innblikk i selskapets produkter og produksjon av daglig leder i Tratec Halvorsen, Frode Olsen. Han redegjorde også for hvilken strategi og hvilke investeringsplaner som trengs for å kunne bli enda mer konkurransedyktig trykk- og temperaturpåkjente produkter.

Andre temaer under besøket var rekruttering og havvind.

– Det er viktig for oss politikerne å vite hvor skoen trykker for bedriftene når det gjelder rekruttering av personell, slik at vi kan bidra med riktige tiltak. Klarer vi å binde sammen regionen og ta tak i våre felles utfordringer, blir vi sterkere sammen, sier Kvinlaug.

SOM KJENT ønsker Listerregionen å bli Norges nye havvindhovedstad. Kvinlaug mener Tratec Halvorsens erfaringer opp mot oljerelatert næring kan være nyttig i denne satsingen.

– Selskapet kan mye om det å jobbe i felt, og har dessuten enorm kompetanse på trykktanker, sier Kvinlaug.

Bjørn Helleren, leder salg, service og ettermarked i Tratec Halvorsen, tok imot ordførerdelegasjonen sammen med daglig leder Frode Olsen.

– Det er fint å kunne informere de politiske lederne i regionen om hva vi trenger av personell, slik at de kan tilrettelegge på best mulig måte, sier Helleren, som også tok ordførerne med inn i verkstedet.

– JEG TROR DE ble imponert over jobben vi gjør med levetidsforlengelse av utstyr til offshoreindustrien, sier Helleren.

Lyngdal-ordfører Jan Kristensen bekreftet sin begeistring på en Facebook-innlegg der han skriver:

«En spennende bedrift med lang historie og høy kompetanse og kvalitet innen flere fagområder. Bedriften har en flott utvikling med gode resultater og lyse fremtidsutsikter.»

Bygger stor ferskvannstank

Den første av til sammen seks tanker til Aker BPs nye Hugin A-plattform i Yggdrasil-området er under konstruksjon på verkstedet på Øyesletta.

Får nasjonal oppmerksomhet i ny video

Gjennom videopresentasjoner skal Aker BP vise frem sine norske underleverdører i Yggdrasil-prosjektet. Blant selskapene som løftes frem er Tratec Halvorsen.