Påskejobb i Barentshavet

Goliat FPSO and the supply vessel Stril Barents at the field. February 2016.

To sveisere fra Tratec Halvorsen er sendt med charterfly til Hammerfest for å gjør en jobb på Goliatfeltet.

– Dette dreier seg om en krevende reparasjons- og modifikasjonsjobb i en innleid prosessvarmeveksler på Goliat FPSO, sier Odd Aksel Jørgensen.

Han er vedlikeholdsrådgiver i Barentshavet for Vår Energi AS, som er operatør på feltet.

At Tratec Halvorsen fikk oppdraget er ikke tilfeldig.

– Kompliserte saker

– Dette er kompliserte saker. Veldig få norske selskaper har den sveisekompetansen som er nødvendig for å gjøre en slik jobb, sier Jørgensen.

Konkret dreier det seg om spesialsveising i 22cr duplex, som et et stålmateriale som brukes mye i rør og ventiler offshore. Tratec Halvorsen har sveisere som er sertifiserte for slike oppdrag.

Koronahjelp

Den innleide heateren på Goliat FPSO – som er en forkortelse for floating production storage and offloading platform – er levert av et italiensk selskap. Men i disse koronatider, er det vanskelig for italienerne å følge opp vedlikeholdet. Dermed måtte Vår Energi AS få hjelp andre steder.

Gjennom samarbeidspartneren National Oilwell Varco, ble oppdraget gitt til Tratec Halvorsen.

Goliatfeltet er et olje- og gassfelt som ligger 85 kilometer nordvest for Hammerfest. Goliat regnes som det første oljefunnet nord for Lofoten. Den første oljen ble produsert 12. mars 2016, og feltet ble offisielt åpnet 18. april samme år.

 

 

 

 

 

 

Sveiser transportramme til oljerigg

På verkstedet er to sveisere i full sving med å bygge en transportramme til en BOP mandrel for Odfjell Drilling.

Bygger løfteutstyr til å frakte modul

Løftearrangementet som lages her er spesialdesignet for å kunne håndtere den over 40 tonn tunge prosessmodulen som skal skipes ut av verkstedet.