Påskejobb i Barentshavet

Goliat FPSO and the supply vessel Stril Barents at the field. February 2016.

To sveisere fra Tratec Halvorsen er sendt med charterfly til Hammerfest for å gjør en jobb på Goliatfeltet.

– Dette dreier seg om en krevende reparasjons- og modifikasjonsjobb i en innleid prosessvarmeveksler på Goliat FPSO, sier Odd Aksel Jørgensen.

Han er vedlikeholdsrådgiver i Barentshavet for Vår Energi AS, som er operatør på feltet.

At Tratec Halvorsen fikk oppdraget er ikke tilfeldig.

– Kompliserte saker

– Dette er kompliserte saker. Veldig få norske selskaper har den sveisekompetansen som er nødvendig for å gjøre en slik jobb, sier Jørgensen.

Konkret dreier det seg om spesialsveising i 22cr duplex, som et et stålmateriale som brukes mye i rør og ventiler offshore. Tratec Halvorsen har sveisere som er sertifiserte for slike oppdrag.

Koronahjelp

Den innleide heateren på Goliat FPSO – som er en forkortelse for floating production storage and offloading platform – er levert av et italiensk selskap. Men i disse koronatider, er det vanskelig for italienerne å følge opp vedlikeholdet. Dermed måtte Vår Energi AS få hjelp andre steder.

Gjennom samarbeidspartneren National Oilwell Varco, ble oppdraget gitt til Tratec Halvorsen.

Goliatfeltet er et olje- og gassfelt som ligger 85 kilometer nordvest for Hammerfest. Goliat regnes som det første oljefunnet nord for Lofoten. Den første oljen ble produsert 12. mars 2016, og feltet ble offisielt åpnet 18. april samme år.

 

 

 

 

 

 

Oppgraderer eksosrør til Åsgård B

Her sveises de nye delene av på det ene av to identiske eksosrør på plass. Over 2000 sveisetimer går med til utbedringer i prosjektet.

Offshoretanken skal få økt levetid

Her klargjøres to nye endebunner som skal gi nytt liv til en gammel offshoretank.