Tok fagbrev som industrimekaniker

AQ9I1686

Etter to år som lærling i verkstedet, er Kristian Helleland ferdig utdannet industrimekaniker.

– Det har vært veldig bra. Mye variert arbeid og godt arbeidsmiljø. Jeg har fått prøve meg på det aller meste, sier 19-åringen fra Ualand.

Da fagbrevet var i boks, fikk Kristian tilbud om fast jobb på verkstedet på Øyesletta. Det takket han selvsagt ja til.

– Jeg trives veldig godt her. Tratec Halvorsen er en bedrift som virkelig satser. Det er gøy å være en del av dette, sier Kristian.

Sveising er det han liker best av arbeidsoppgavene på verkstedet. Slik sett burde jobben hos Tratec Halvorsen passe ham bra. For er det ikke mangel på sveiseoppdrag.

Som lærling har Kristian også deltatt på en del reisejobber. Blant annet har han vært i Kongsvinger to ganger hos en bedriftskunde.

– Jobben der var å sveise inn rør i tanker. Jeg håper det blir mer reising fremover, sier Kristian, som har vært eneste lærling i verkstedet de to siste årene.

Spydspiss i ny internasjonal satsing

I over 20 år har han jobbet mot kunder i Asia. Nå skal Bjørn Tore Nyland bruke nettverket sitt til å selge Tratec Halvorsen internasjonalt.

Sommervikarer i full sving

Elise Helleren (21) digitaliserer gamle papirfakturaer, mens Leon Sirnes (16) sveiser på et rør som skal brukes i verkstedet. Møt Tratec Halvorsens sommervikarer!