Sommervikarer i full sving

AQ9I7018

Elise Helleren (21) digitaliserer gamle papirfakturaer, mens Leon Sirnes (16) sveiser på et rør som skal brukes i verkstedet. Møt Tratec Halvorsens sommervikarer!

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Dette er min første ordentlige sommerjobb. Så langt har det vært en veldig fin opplevelse, sier Elise, som til daglig studerer ved Universitetet i Agder i Kristiansand. Der har hun ett år igjen på bachelorgraden i markedsføring og ledelse.

Regnskap er ikke blant fagene på studiet. Men Elise har fått kyndig veiledning fra Randi R. Kaspersen – leder for innkjøp hos Tratec Halvorsen.

– JEG HAR LÆRT mye av Randi. I tillegg til å skanne papirfakturaer, har jeg bokført regninger som har kommet inn og sendt dem til godkjenning, forteller 21-åringen, og legger til at kontorjobben i sommer vil gi henne verdifull erfaring.

– Jeg har fortsatt ikke bestemt meg om jeg skal gå videre og ta en mastergrad, eller om jeg skal begynne å jobbe. Men nå vet jeg heldigvis litt mer om hva en jobbhverdag innebærer, sier Elise.

HUN SYNES Tratec Halvorsen virker som en flott arbeidsplass.

– Selv om jeg sitter mye alene på kontoret, snakker jeg en del med de andre som jobber her. Arbeidsmiljøet virker absolutt greit, sier Elise, som skal jobbe i til sammen seks uker.

Hun kommer fra Flekkefjord, men i sommer pendler hun mellom Øyesletta og foreldrenes hytte på Hidra.

– Det er jo litt mer å finne på der ute når det er fint vær. Vi fisker en del, og så er jeg sammen med venner og leser bøker, sier Elise.

PÅ VERKSTEDET er Leon i gang med å sveise fast to hengsler på et rør.

– Dette er et rør som det skal gå ledninger igjennom, og som skal brukes her på verkstedet. Ellers er det jo litt begrenset hva jeg kan sveise. Alt som lages for kunder må du være sertifisert for å kunne produsere, sier 16-åringen.

Han skal jobbe tre uker i verkstedet, og hjelper til der det trengs en ekstra hånd.

– DET ER VELDIG gøy. Og så får jeg brukt en del av det jeg har lært på skolen, sier Leon, som akkurat er ferdig med første året med teknologi- og industrifag (TIP) på Flekkefjord videregående skole.

I vinter var han på utplassering fra skolen på verkstedet. Da han var ferdig, spurte han om sommerjobb. Og det fikk han.

– JEG TRIVES kjempebra. Det hjelper også at det er flere andre unge her på verkstedet, sier Leon.

To av dem bor på Sira, som han selv. Dermed har han noen å sitte på med frem og tilbake til jobb.

Planen til Leon er å ta fagbrev som industrimekaniker. Han utelukker ikke at han vil søke om lærlingplass hos Tratec Halvorsen.

– Vi får se hvor det blir. Men jeg liker meg bra her, sier Leon.

Ny prosjektleder liker seg på to hjul

Han var lei av å pendle fra Kvinesdal. Nå har Øystein Øvrebø funnet drømmejobben fem minutters kjøring fra der han bor.

Prosjektleder og maratonmann

Tore Tjørnhom byttet ut jobb som vannansvarlig i Kvinesdal kommune med prosjektlederstilling hos Tratec Halvorsen.