Firkanttanken klar til testing

AQ9I0822

Den første av de seks tankene til den nye Hugin A-plattformen står snart ferdig i verkstedet.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Fordi tanken er firkantet, har vi brukt tynne plater og mye mer sveis enn på en rund tank. Vi har også vært nødt til å bruke en kjøligere sveisemetode flere steder for å unngå strukturelle materialforandringer, sier produksjonskoordinator ved verkstedet, Chris Bjørklund.

Tanken er laget i Duplex, som er et rustfritt stål med god korrosjons-bestandighet og høy mekanisk holdbarhet. Den er 3,5 meter høy og bred og 10,4 meter lang, og har tre innvendige kamre med et samlet volum på 120 kubikkmeter.

– Den skal stå ute på plattformen og må tåle sjøvann. Før vi frakter den ut til kunden, skal tanken syrebehandles utenfor verkstedet, sier Bjørklund.

ARBEIDET MED tanken startet i fjor høst. Sveisere, montører og platearbeidere har vært i full sving.

– Representanter fra Aker Solutions, som er kunden, kommer for å inspisere sveisen. Deretter skal tanken lerkkasjetestes, før den er klar for å hentes med lastebil og videre med båt til Kleven kai, sier Bjørklund.

UTE PÅ PLATTFORMEN vil firkanttanken bli montert, sammen med de fem andre tankene som Tratec Halvorsen skal levere til samme prosjekt.

– Disse andre tankene er alle runde og likner mer på de vi pleier å lage her, sier Bjørklund, som skryter av jobben som er gjort så langt.

– Vi har kjempeflinke folk på verkstedet. Til dette prosjektet har vi også leid inn arbeidskraft fra et lokalt bemanningsbyrå, og det har fungert veldig bra, sier han.

TRATEC HALVORSEN er en av flere hundre norske leverandørbedriftene som bidrar til Yggdrasil.

Aker BP er operatør for Yggdrasil. Og oppdragsgiver for Tratec Halvorsen er alliansen for bunnfaste innretninger med Aker BP, Aker Solutions og Siemens Energy.

– En fremoverlent og viktig bedrift

Formannskapet i Kvinesdal kommune med ordfører Per Sverre Kvinlaug i spissen kom på bedriftsbesøk, og lot seg imponere.

– Viktig å vise oss frem for skoleelevene

Førsteårselever fra Flekkefjord videregående skole fikk en grundig innføring i hvordan det er å være lærling hos Tratec Halvorsen.